Placeholder

Salade aux herbes met geitenkaas

Een kruidensalade met zachte geitenkaas.

Een kruidensalade met zachte geitenkaas.

Lunch- of voorgerecht voor vier personen.

• 75 g veldsla
• 2 kropjes little gem, blaadjes losgehaald
• 15 g verse basilicum
• 15 g verse kervel
• 15 g verse bladpeterselie
• 6 el olijfolie extra vierge
• 2 el rode-wijnazijn
• 1 sjalotje, gesnipperd
• 4 zachte geitenkaasjes
• stokbrood om erbij te serveren
 

  1. Was de sla en kruiden goed en droog ze in een sladroger.
  2. Verwijder bij de kruiden de harde steeltjes.
  3. Klop in een kom de olijfolie met de azijn en het sjalotje door elkaar.
  4. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Meng de veldsla, blaadjes little gem en kruiden voorzichtig met de dressing.
  6. Verdeel de salade over vier borden en leg op elke salade een geitenkaasje.
  7. Serveer met het stokbrood.

Recept: Tal Maes