Placeholder

Roergebakken runderreepjes met groenten

Door het vlees in twee porties te roerbakken, blijft het lekker mals en zacht.

Door het vlees in twee porties te roerbakken, blijft het lekker mals en zacht.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

400 g runderreepjes

2 tenen knoflook, fijngehakt

2 el Chinese rijstwijn of droge sherry

2 el sojasaus

1 el maïzena

200 g doperwten

100 g winterwortel, in dunne reepjes

200 g peultjes, schoongemaakt

2 el olie

2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt

3 bosuitjes, in ringen

Aan de slag!

Meng in een kom de runderreepjes met de knoflook, 1 eetlepel rijstwijn of sherry, 1 eetlepel sojasaus en de maïzena * Laat het vlees ca. 20 minuten marineren * Kook intussen de doperwten en wortel in een pan met ruim water en wat zout ca. 3 minuten * Voeg de peultjes toe en kook de groenten nog ca. 3 minuten * Giet de groenten af, spoel ze onder koud stromend water en laat ze uitlekken * Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de helft van de runderreepjes ca. 2 minuten * Schep ze op een bord * Verhit nog 1 eetlepel olie en bak de rest van de runderreepjes 2 minuten * Schep ze uit de wok * Verhit de rest van de olie en bak de gember en de helft van de bosuitjes 1 minuut * Voeg alle groenten en het vlees toe en roerbak ze 1-2 minuten mee * Schenk er de rest van de sojasaus en rijstwijn of sherry bij en bak het geheel nog 1 minuut * Voeg zout en peper naar smaak toe en strooi er de rest van de bosui over.

Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk