Placeholder

Recept voor zalmspiesjes met rozemarijn, citroen en kerstomaatjes

Heerlijk: zalmspiesjes van de grill of bbq.

Heerlijk: zalmspiesjes van de grill of bbq.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
-2 takjes verse rozemarijn
rasp van een onbespoten citroen
-sap van ½ citroen
-3 el olijfolie
-zout en peper
-500 g zalmfilet (zonder vel), in blokjes gesneden
24 kleine, zoete kerstomaatjes

Aan de slag:
Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak ze heel fijn. Meng de rozemarijn in een kommetje met de citroenrasp en het sap, olijfolie en zout en peper. Rijg de zalmblokjes en kerstomaatjes aan de satéstokjes en kwast de spiesjes in met het rozemarijn-citroenmengsel. Verhit de grillpan en gril de spiesjes aan alle kanten in 4-6 minuten. Serveer met aardappelpuree en een frisse salade.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Tips:
-Gril de spiesjes eens op de barbecue (op een wegwerp aluminiumschaal).
-Serveer met kant-en-klare aardappelpuree of een couscoussalade met kappertjes.
-Voor dit recept heb je 8 houten satéstokjes nodig. Week die 10 minuten van tevoren in een bakje water.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Ikea, Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, H&M Home.