Placeholder

Recept voor zalmbonbons met artisjokmousse

Een supercombi: lichtzoute zalm met zachtpittige mousse.

Een supercombi: lichtzoute zalm met zachtpittige mousse.

Borrelhapje, 12 stuks.

Boodschappenlijstje:

  • 1 blik artisjokharten (400 g), uitgelekt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 150 g gerookte zalmfilet
  • 2 takjes dille

Aan de slag!

  1. Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de artisjokharten met de knoflook en olie tot een smeuïg mengsel.
  2. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Snijd de zalmfilet in vierkante plakjes van ca. 5 cm.
  4. Schep in het midden van elk plakje 1 flinke el artisjokmousse.
  5. Vouw de zalm over de mousse en vorm er voorzichtig ronde bolletjes van.
  6. Leg de zalmbolletjes met de naad naar beneden op een bord.
  7. Leg op elke ‘bonbon’ een beetje dille.
  8. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus.