Placeholder

Recept voor zalm met rode peper, tomaat en peterselie

Op zoek naar een nieuw recept met zalm? Maak eens zalm met rode peper, tomaat en peterselie.

Op zoek naar een nieuw recept met zalm? Maak eens zalm met rode peper, tomaat en peterselie.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 3 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 rode peper, in ringetjes (zonder zaadjes)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 4 tomaten
  • 4 zalmfilets, in plakjes
  • 1 bosje platte peterselie, grof gehakt

Aan de slag:

  1. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook met de peper zonder te kleuren. Voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken.
  2. Snijd intussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Schep de tomaat en de zalm in de pan en verwarm 3-4 min., tot de zalm nog rosé en sappig is.
  4. Neem de pan van het vuur. Schep er de peterselie en zout en peper naar smaak door. Lekker met een partje citroen.

Tip: Vervang de zalmfilet door 500 g grote garnalen (vers of diepvries). Bak de garnalen in 5-6 min. gaar.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Studio Bazar, Zara-home, Ikea.