Placeholder

Recept voor zalm ‘en papillote’ met kerstomaatjes en courgette

Deze week vind je in Vriendin het weekmenu. De recepten van dit menu vind je elke dag hier op Vriendin.nl. Vandaag is het visdag met deze lekkere zalm ‘en papillote’.

Deze week vind je in Vriendin het weekmenu. De recepten van dit menu vind je elke dag hier op Vriendin.nl. Vandaag is het visdag met deze lekkere zalm ‘en papillote’.

Boodschappenlijstje:
olijfolie
1 courgette, in niet al te dunne plakjes gesneden
4 zalmfilets (à 125 g)
zout en peper
8 dunne plakjes citroen
4 kleine takjes rozemarijn
16 kerstomaatjes (het liefst per 4 aan een trosje)

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg 4 vierkante vellen bakpapier (40×40 cm) op je werkvlak en kwast het midden van elk vel in met een beetje olijfolie. Verdeel de plakjes courgette in het midden van elk vel en breng ze op smaak met een beetje zout en peper. Dep de zalmfilets goed droog met keukenpapier, leg ze op de courgettes en breng ook de zalm op smaak met zout en peper. Leg twee plakjes citroen en een takje rozemarijn op elke zalmfilet en vier tomaatjes ernaast. Breng twee tegenover elkaar liggende zijden van het bakpapier naar elkaar toe en vouw ze drie keer om. Vouw dan de overige twee zijden goed dicht. Laat een beetje ruimte over zodat de vis goed kan stomen. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze 12 minuten. Haal ze uit de oven, leg elk pakketje op een bord en laat ze heel even staan. Knip ze dan voorzichtig open met een schaar, maar pas op voor de hete stoom! Heerlijk met aardappelpuree of tagliatelle.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, H&M.