Placeholder

Recept voor zacht roerei met tuinkers, gerookte zalm en kerstomaatjes

Begin je dag goed met een super-de-luxe ontbijt op bed.

Begin je dag goed met een super-de-luxe ontbijt op bed.

Voor 4 personen

Ingrediënten: 
-200 g gerookte zalm
-1 el olijfolie
-250 g troskerstomaatjes, aan de tak

-8 eieren, op kamertemperatuur
-2 el room
-20 g boter
-fijne zeezoutvlokken, bijvoorbeeld Fleur de Sel of Maldon
-versgemalen peper
-versgeknipte tuinkers
-geroosterd brood

Aan de slag:
Haal de zalm uit de koelkast en de verpakking een half uurtje van tevoren. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de troskerstomaatjes (aan de tak) in ongeveer 4 minuten. Kluts ondertussen de eieren los met de room in een kom. Smelt de boter in een grote koekenpan maar laat hem niet bruin worden. Doe de eieren in de pan, wacht een paar tellen en kook ze door ze met een rubberen pannenlikker steeds naar het midden van de pan te duwen en voorzichtig over elkaar te vouwen. Zorg dat de eieren nog smeuïg zijn en laat ze vooral niet helemaal gaar worden. Breng ze vlak voor het eind van de kooktijd op smaak met zout en peper. Verdeel de zalm, roereieren en kerstomaatjes over de borden, garneer de eieren met de tuinkers en serveer met geroosterd brood.

Bereidingstijd: 10 minuten (vergeet niet om de zalm een half uurtje van tevoren uit de koelkast en de verpakking te halen)

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, H&M Home, Zara Home, Studio Bazar.