Placeholder

Recept voor worstenbroodjes

De perfecte zaterdag- of zondagmiddag breng je met z’n allen door; op de bank, voeten omhoog, een leuke film en deze supersnack!

De perfecte zaterdag- of zondagmiddag breng je met z’n allen door; op de bank, voeten omhoog, een leuke film en deze supersnack!

Voor 4 personen

Ingrediënten:
-1 ei
-5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
-20 cocktailworstjes
-maanzaad
-3 el mayonaise
-1 el grove mosterd
-2 el Griekse yoghurt

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Kluts het eitje los. Maak een kruis met een scherp mes in elk plakje bladerdeeg zodat er 4 gelijke stukken ontstaan. Leg een worstje op elk stuk, rol op, plak de randen met een beetje van het ei en knijp the uiteinden dicht. Leg de pakketjes met de naad naar beneden op de bakplaat. Kwast ze in met de rest van het ei en bestrooi met maanzaad. Bak in 15-17 minuten goudbruin. Maak ondertussen de mosterdsaus door de mayonaise, grove mosterd en Griekse yoghurt in een kom te mengen. Serveer de worstjes warm uit de oven met de mosterdsaus.

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 15-17 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Nijhof, Zara Home, Dille & Kamille, Sissy-boy homeland.