Placeholder

Recept voor witlofschotel met geitenkaas

De combinatie van witlof en geitenkaas smaakte nog nooit zo lekker!

De combinatie van witlof en geitenkaas smaakte nog nooit zo lekker!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 8 stronkjes witlof
  • 50 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 el honing
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 8 plakjes beenham
  • 10 plakken Hollandse belegen geitenkaas
  • 4 grote kruimige (pof)aardappelen

Extra: ingevette ovenschaal

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Snijd een plakje van de onderzijde witlof.
  3. Kook de witlof in ruim water met zout in 8-10 min. beetgaar.
  4. Prak intussen met een vork de honing met de tijmblaadjes en zout en peper naar smaak door de zachte boter.
  5. Giet de witlof af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  6. Wikkel elk stronkje witlof in een plakje ham en plakje kaas.
  7. Leg de witlof in de ovenschaal.
  8. Leg er de laatste 2 plakjes kaas op en bestrooi met peper naar smaak.
  9. Bak de witlof in de voorverwarmde oven 20-25 minuten, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.
  10. Leg intussen de aardappelen in een magnetronschaal.
  11. Pof ze in de magnetron op vol vermogen (700 W) in 10 minuten gaar.
  12. Neem de schaal uit de magnetron en laat de aardappelen onder een schone keukendoek nagaren.
  13. Snijd de aardappelen kruislings open en druk het kruim iets omhoog.
  14. Verdeel de honing-tijmboter over de aardappelen en serveer bij de witlofschotel.

 

Bereidingstijd: 25 minuten.

Oventijd: 20-25 minuten.

 

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.