Placeholder

Recept voor witlof met gemarineerde coquilles

Verras je gezin eens op dinsdag met deze heerlijke amuse!

Verras je gezin eens op dinsdag met deze heerlijke amuse!

Amuse voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 8 verse coquilles (zonder schelp), koraal verwijderd
  • 3 el olijfolie extra vièrge
  • 1 el citroensap
  • 2 bosuitjes, in dunne ringen
  • 1-2 stronkjes witlof

 

Aan de slag!

  1. Snijd de coquilles horizontaal in 2-3 plakjes.
  2. Meng de olijfolie, het citroensap en de bosuitjes in een schaal.
  3. Voeg zout en versgemalen peper toe.
  4. Schep de coquilles door het mengsel en laat minimaal 20 minuten in de koelkast marineren.
  5. Maak 8 mooie blaadjes van de stronkjes witlof los, was ze en dep ze droog met keukenpapier.
  6. Verdeel de plakjes coquilles met ui en dressing over de blaadjes witlof.

Bereidingstijd: ca. 10 minuten, plus 20 minuten marineren.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, & Klevering-zuid, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar.