Placeholder

Recept voor waldorfsalade met rijst

Dit originele recept voor Waldorfsalade is lekker en snel te bereiden.

Dit originele recept voor Waldorfsalade is lekker en snel te bereiden.

Hoofdgerecht, voor 6 personen

Boodschappenlijstje:

  • 300 g witte rijst
  • 1 friszoete handappel, bijv. Jonagold
  • 2 el citroensap
  • 1 el witte-wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el mosterd
  • 2 tl suiker
  • 2 el mayonaise
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • halve stronk bleekselderij, in steel en blad in reepjes
  • 250 g hamblokjes

Aan de slag!

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  2. Snijd intussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel (met schil) in blokjes. Schep om met het citroensap.
  3. Doe de wijnazijn, olijfolie, mosterd, suiker en mayonaise in een schone (jam)pot. Sluit en schud tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Giet de rijst af. Spoel de rijst in een zeef onder stromend water koud en doe in een schaal.
  5. Voeg de ui, noten, bleekselderij, appel en hamblokjes toe.
  6. Schep de dressing door de rijstsalade en breng op smaak met zout en peper.
  7. Dek de schaal af met een deksel of huishoudfolie. Bewaar en vervoer de salade gekoeld.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Fruitsap: Je kunt de appel ook omscheppen met limoen- of sinaasappelsap. Het fruitsap zorgt ervoor dat de appel mooi fris van kleur blijft.

Variatietip: Vervang de hamblokjes ook eens door gerookte zalmsnippers of stukjes gerookte of gekookte kipfilet. Voor een vegetarische salade zijn bijvoorbeeld blokjes oude kaas lekker.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. Met medewerking van Dille & Kamille, Studio Bazar, Ikea, Portazul.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.