Placeholder

Recept voor voorjaarsminestrone

Deze Italiaanse klassieker is heerlijk als voor- of lunchgerecht en daarbij ook erg gezond!

Deze Italiaanse klassieker is heerlijk als voor- of lunchgerecht en daarbij ook erg gezond!

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 el olijfolie
  • 100 g bacon of ontbijtspek, in kleine stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 3 worteltjes (ca. 150 g), in dunne plakjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 75 g schelpjespasta
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 200 g sugar snaps (of peultjes)
  • 4 el versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el basilicum, in reepjes

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een ruime pan en bak de bacon in enkele minuten goudbruin.
  2. Voeg de ui, bleekselderij en worteltjes toe en bak ze 3-4 minuten op matig vuur mee.
  3. Schenk de bouillon erbij en roer de tomatenpuree en pastaschelpjes erdoor.
  4. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de soep op matig vuur ca. 8 minuten.
  5. Voeg de doperwten en sugar snaps toe en kook de soep nog 3-4 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  6. Schep de soep in kommen en strooi er de kaas en basilicum over. Lekker met ciabatta.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten.

Garneertip: Besmeer enkele sneetjes geroosterd stokbrood met pesto en leg ze in de kommen met soep.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. Met medewerking van Dille & Kamille, Studio Bazar, Ikea, Portazul.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.