Placeholder

Recept voor vissticks met tzatziki

Tzatziki is een heerlijk frisse yoghurtsaus die bij veel gerechten past. Bijvoorbeeld bij dit recept voor vissticks met tzatziki en een salade.

Tzatziki is een heerlijk frisse yoghurtsaus die bij veel gerechten past. Bijvoorbeeld bij dit recept voor vissticks met tzatziki en een salade.

Boodschappenlijstje:

  • 1 komkommer, geschild
  • 150 g Griekse yoghurt 10% vet
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 el munt, fijngehakt
  • 2 pakjes vissticks Oven à 300 g
  • 1 blik maïskorrels (à 300 g), uitgelekt
  • 250 g tomaten, in smalle partjes
  • 2 el (mosterd)dressing
  • 75 g rucola, in stukken gescheurd
  • Ook nodig: bakpapier

Aan de slag!

  1. Schuif een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snijd intussen de komkommer in de lengte doormidden en schraap met een lepeltje de zaadlijsten eruit. Rasp de komkommer, bestrooi met zout en peper en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Duw met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Meng in een kom de komkommer, yoghurt, knoflook en munt en breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de bevroren vissticks op de bakplaat en bak ze 12-15 min. Draai de vissticks halverwege om en bak ze tot ze goudbruin zijn.
  5. Meng in een kom maïskorrels, tomaten, dressing en rucola door elkaar. Serveer de vissticks met de tzatziki en salade.

Bereidingstijd: ca. 25 min. 

Tip: Serveer (voor grote eters) met (stok)brood of aardappelpuree.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.