Placeholder

Recept voor vispakketjes met truffelpasta

Lekker uit de oven of van de barbecue, deze vispakketjes kun je vullen met groenten naar wens dus varieer zo veel je wilt.

Lekker uit de oven of van de barbecue, deze vispakketjes kun je vullen met groenten naar wens dus varieer zo veel je wilt.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijst voor de vispakketjes:

  • 4 witvisfilets (bijvoorbeeld panga, tilapia, kabeljauw)
  • 8 teentjes verse knoflook, gekneusd
  • handje worteltjes
  • handje peultjes
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • handje champignons
  • 3 lente-uitjes
  • 1 citroen, in vieren

Extra: aluminiumfolie

Boodschappenlijstje voor de pasta:

  • 1 teen knoflook, gekneusd
  • 400 g (volkoren)pasta
  • 1 vis- of groentebouillonblokje
  • truffelolie (of andere lekkere olijfolie)
  • peterselie, fijngesneden
  • zwarte peper, versgemalen

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Spoel de visfilets af onder koud stromend water.
  3. Dep goed droog met keukenpapier.
  4. Scheur vier grote stukken aluminiumfolie af, waarop de filets ruimschoots passen.
  5. Sprenkel wat gewone olijfolie in het midden van het folie, leg de filets erop.
  6. Smeer de filets in met verse knoflook en peper.
  7. Leg de groenten erbij en vouw het folie goed dicht, zoals een toffee.
  8. Leg de pakketjes in de oven en laat 17 minuten garen.

Serveer op een grote schaal zodat iedereen zijn eigen pakketje heeft, met de partjes citroen erbij.

Aan de slag met de pasta:

  1. Doe de geneusde knoflookteen in een kleine (koeken)pan op een zo laag mogelijk vuur met een mix van je lekkerste olijfolie (bij voorkeur met een scheutje olie met zwarte truffel voor het aroma).
  2. Laat dit ca. 20 minuten heel langzaam opwarmen.
  3. Kook de (volkoren)pasta volgens de gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met 1 vis- of groentebouillonblokje erbij.
  4. Giet de pasta af, goed laten uitlekken.
  5. Doe pasta terug in de pan, en giet het olie-knoflookmengsel en de peterselie erbij, meng het geheel goed door elkaar.
  6. Schep de pasta op de borden, doe er nog wat versgemalen peper over.

Serveer de borden, ieder kan daarbij dan zijn eigen fijne folievispakketje pakken.

Foto: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski