Placeholder

Recept voor vis in tomaten-olijvensaus

Zin om vis te eten? Probeer eens een witvisfilet in tomaten-olijvensaus! Lekker met wat krieltjes en een groene salade.

Zin om vis te eten? Probeer eens een witvisfilet in tomaten-olijvensaus! Lekker met wat krieltjes en een groene salade.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • een scheut witte wijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • ca. 20 kalamata-olijven
  • 600 g witvisfilet ( bijv. schelvis of kabeljauw), in 4 stukken
  • evt. 1 el fijngehakte peterselie

Aan de slag:

  1. Verwarm de olie in een ruime (hapjes)pan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur.
  2. Voeg de tomatenblokjes, wijn, oregano en olijven toe en breng zachtjes aan de kook.
  3. Zet het vuur lager en laat de saus zonder deksel 10-15 minuten zachtjes sudderen zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen en de saus indikt. Meng er zout en peper door.
  4. Bestrooi de stukken vis met zout en peper en leg ze in de saus.
  5. Laat de stukken vis met een deksel op de pan afhankelijk van de dikte 4-6 minuten sudderen tot ze gaar zijn; keer ze halverwege voorzichtig. Bestrooi eventueel met peterselie.
  6. Lekker met gekookte rijst, krieltjes of knapperig brood en een groene salade.

 

Bereidingstijd: 25-30 minuten.

Bewaartip: Olijven blijven nog maanden goed als je ze in de koelkast in het olijvenvocht bewaart. Let erop dat de olijven goed onderstaan.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Dille & Kamille, Studio bazar, Zara Home, Kitsch kitchen, de Weldaad.