Placeholder

Recept voor varkensschnitzel met warme bramenchutney

Kies eens voor een heerlijke bramenchutney bij je varkensschnitzel. Met wat rucola erbij maak je het gerecht helemaal af.

Kies eens voor een heerlijke bramenchutney bij je varkensschnitzel. Met wat rucola erbij maak je het gerecht helemaal af.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 300 g bramen
  • 1 cm gemberwortel, geschild en fijngeraspt
  • 2 el rode-wijnazijn
  • 2 el suiker
  • 125 g rucola
  • Extra: plasticfolie

Aan de slag!

  1. Snijd elke schnitzel in 3 stukken. Leg de stukken tussen 2 lagen plasticfolie en sla ze met een deegroller iets platter (tot 2-3 mm). Zet even apart.
  2. Verhit voor de chutney 1 eetlepel olie in een kleine pan en fruit de ui in 3-4 minuten op matig vuur zacht.
  3. Voeg de bramen, gember, azijn en suiker toe en kook alles op matig vuur ca. 10 minuten tot de bramen nog net niet helemaal uit elkaar zijn gevallen. Breng de chutney op smaak met zout en peper.
  4. Bestrooi intussen het vlees met zout en peper.
  5. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan en bak de helft van de plakjes vlees op matig tot hoog vuur in 3-4 minuten gaar en goudbruin. Bak op dezelfde manier de rest van het vlees.
  6. Verdeel de rucola over vier borden of een grote platte schaal en verdeel er de plakjes vlees over. Schep er de warme bramenchutney over.
  7. Lekker met aardappeltjes uit de oven of knapperig brood.

Bereidingstijd: 25-30 minuten.

Productie: Tessa Klösters, foto's: Peter Kooijman.