Placeholder

Recept voor varkenskarbonades met mosterdsaus

Mmm, heerlijk zo’n karbonaadje op z’n tijd. De mosterdsaus maakt het gerecht helemaal af.

Mmm, heerlijk zo’n karbonaadje op z’n tijd. De mosterdsaus maakt het gerecht helemaal af.

Boodschappenlijstje:

  • 1 klontje boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 varkenskarbonade (à 150 g)
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • zout en peper
  • 100 ml droge witte wijn (of water)
  • 75 ml slagroom
  • 1 tl gedroogde dragon
  • 1 el grove mosterd
  • 4 kleine zure augurkjes, in kleine blokjes gesneden

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 120°C.
  2. Breng de varkenskarbonades aan beide kanten op smaak met zout en peper.
  3. Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak de karbonades 6 minuten aan één kant.
  4. Voeg de sjalotjes toe en keer de karbonades om. Bak ze nog 6 minuten aan de andere kant.
  5. Haal de karbonades uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en houd ze warm in de oven.
  6. Deglaceer de pan met de wijn (of water) en roer dan de rest van de ingrediënten erdoor om een mooi sausje te maken.
  7. Laat dit een minuutje koken en doe de karbonades (met alle vleessappen) terug in de pan.
  8. Bak ze aan elke kant nog een halve minuut en serveer met de saus.

Tip! Haal de varkenskarbonades 15-20 minuten van tevoren uit de koelkast. Vlees op kamertemperatuur gaart beter en blijft malser. Het is ook belangrijk om het vlees goed met keukenpapier droog te deppen. Zo wordt het bij het bakken mooi bruin.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Gastronomie Nostalgie, Dille & Kamille.