Recept voor uiensoep met ui en witte wijn, met blauwe-kaastosti’s
19 februari 2013
Met dit gerecht waan je jezelf in het romantische Parijs. Heerlijke soep met een croque-monsieur!
Met dit gerecht waan je jezelf in het romantische Parijs. Heerlijke soep met een croque-monsieur!
Lunchgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 2 el boter
- 750 g uien, in dunne ringen
- 1 el bloem
- een scheutje witte wijn
- 1l vleesbouillon (van tablet)
- 1 tl gedroogde salie of 2 fijngehakte blaadjes verse salie.
Voor de tosti’s:
- 8 sneetjes volkorenbrood
- 125 g romige blauwe kaas (bijv. Cambozola), in plakjes
- 1 el kappertjes
- 1 el olijfolie.
- Extra: tostiapparaat of dubbele grill.
Aan de slag!
- Verwarm de boter in een ruime pan met dikke bodem.
- Voeg de uien toe en fruit ze 10 minuten op matig vuur tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Strooi de bloem erover en bak deze kort mee.
- Voeg de wijn toe en schenk de bouillon geleidelijk en al roerend bij de ui.
- Doe de salie erbij en breng de soep aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de soep met een deksel schuin op de pan ca. 20 minuten sudderen.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Beleg 4 sneetjes brood met de kaas en kappertjes.
- Dek af met de rest van het brood.
- Besprenkel de tosti’s aan beide kanten met wat olie en rooster ze in het tostiapparaat of de dubbele grill goudbruin.
- Laat ze een beetje afkoelen en snijd ze diagonaal doormidden.
- Schenk de soep in kommen en serveer met de tosti’s.
- Je kunt de tosti’s eventueel ook in een koekenpan bakken.
Bereidingstijd: ca. 35 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v. Studio bazar, & Klevering-zuid, Nijhof, Ikea en Zara-home.