Placeholder

Recept voor uiensoep met ui en witte wijn, met blauwe-kaastosti’s

Met dit gerecht waan je jezelf in het romantische Parijs. Heerlijke soep met een croque-monsieur!

Met dit gerecht waan je jezelf in het romantische Parijs. Heerlijke soep met een croque-monsieur!

Lunchgerecht voor 4 personen.

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 2 el boter
  • 750 g uien, in dunne ringen
  • 1 el bloem
  • een scheutje witte wijn
  • 1l vleesbouillon (van tablet)
  • 1 tl gedroogde salie of 2 fijngehakte blaadjes verse salie.

Voor de tosti’s:

  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 125 g romige blauwe kaas (bijv. Cambozola), in plakjes
  • 1 el kappertjes
  • 1 el olijfolie.
  • Extra: tostiapparaat of dubbele grill.

Aan de slag!

  1. Verwarm de boter in een ruime pan met dikke bodem.
  2. Voeg de uien toe en fruit ze 10 minuten op matig vuur tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  3. Strooi de bloem erover en bak deze kort mee.
  4. Voeg de wijn toe en schenk de bouillon geleidelijk en al roerend bij de ui.
  5. Doe de salie erbij en breng de soep aan de kook.
  6. Zet het vuur laag en laat de soep met een deksel schuin op de pan ca. 20 minuten sudderen.
  7. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  8. Beleg 4 sneetjes brood met de kaas en kappertjes.
  9. Dek af met de rest van het brood.
  10. Besprenkel de tosti’s aan beide kanten met wat olie en rooster ze in het tostiapparaat of de dubbele grill goudbruin.
  11. Laat ze een beetje afkoelen en snijd ze diagonaal doormidden.
  12. Schenk de soep in kommen en serveer met de tosti’s.
  13. Je kunt de tosti’s eventueel ook in een koekenpan bakken.

Bereidingstijd: ca. 35 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v. Studio bazar, & Klevering-zuid, Nijhof, Ikea en Zara-home.