Placeholder

Recept voor tomatensoep met vis

Tomatensoep met vis. Lekker, gezond en makkelijk klaar te maken.

Tomatensoep met vis. Lekker, gezond en makkelijk klaar te maken.

Hoofdgerecht, voor 4 personen:

Boodschappenlijstje:

  • 1 kg rijpe tomaten
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 prei, het witte deel in dunne ringen
  • 750 ml groentebouillon (van tablet)
  • ½ el gembersiroop
  • 400 g witvisfilet (bijv. pangasius of tilapia), in stukken
  • een handje peterselie, grof gehakt
  • 4 bruine bolletjes
  • 1 bakje cottage cheese (200 g)

Aan de slag:

  1. Pureer de tomaten met een staafmixer en schenk het in een (soep)pan.
  2. Voeg de knoflook, prei, bouillon en gembersiroop toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat alles 5 minuten zachtjes sudderen.
  3. Leg de vis erin en laat de soep 3 minuten zachtjes koken.
  4. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  5. Schep de soep in 4 kommen, bestrooi met peterselie en serveer met de broodjes en cottage cheese.


Klik hier
voor alle recepten op Vriendin.nl

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v.Dille & kamille Rice Studio Bazar Zara-home Portazul