Placeholder

Recept voor tomatencurry met ei & amandel

Tomaat met ei en amandel; na dit heerlijke gerecht wil je niet anders meer.

Tomaat met ei en amandel; na dit heerlijke gerecht wil je niet anders meer.

hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 300 g basmatirijst
  • 6 eieren
  • 1 el amandelschaafsel
  • 2 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el milde Indiase currypasta (pot)
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 2 el munt, fijngesneden

Aan de slag!

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  2. Kook de eieren in 7 minuten hard.
  3. Laat de eieren onder stromend water schrikken en pel ze.
  4. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
  5. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui.
  6. Schep de currypasta erdoor en bak 1 minuut.
  7. Voeg het blik tomaten toe en druk de tomaten met de spatel stuk.
  8. Schenk de kokosmelk in de pan en breng tegen de kook.
  9. Leg de eieren in de tomatencurry en verwarm de curry 10 minuten en laat tot de gewenste dikte inkoken.
  10. Verdeel de rijst over 4 kommen of diepe borden en schep er de tomatencurry bij. Bestrooi met het amandelschaafsel en de munt.

Bereidingstijd: 25 minuten

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Portazul, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Ikea.