Placeholder

Recept voor tom yum soup

Zelf soep maken? Dit recept voor tom yum soep is helemaal niet moeilijk en in slechts 20 minuten zet je een heerlijk gerecht op tafel.

Zelf soep maken? Dit recept voor tom yum soep is helemaal niet moeilijk en in slechts 20 minuten zet je een heerlijk gerecht op tafel.

4-6 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1 volle theelepel (20-25ml) tom yum pasta
  • 4 limoenblaadjes, fijngehakt
  • 1 stengel citroengras, fijngehakt
  • sap van 2 limoenen
  • 60ml vissaus
  • 3 kleine rode of groene chilipepers
  • 1 tl suiker
  • 250g champignons, gehalveerd of in kwarten afhankelijk van het formaat
  • 500g schoongemaakte rauwe garnalen
  • 1 bosje lenteui, gesneden
  • 125 ml kokosmelk
  • 1 bos verse koriander, fijngehakt

Aan de slag!

  1. Verwarm de bouillon en tom yum pasta in een pan met de limoenblaadjes, citroengras, limoensap, vissaus, chili's en suiker.
  2. Breng aan de kook en voeg de champignons toe.
  3. Zet het vuur laag en laat een paar minuten pruttelen.
  4. Voeg de garnalen, lenteui en kokosmelk toe en laat nog 2-3 minuten pruttelen tot de garnalen en uien gaar zijn.
  5. Besprenkel met koriander en serveer.

Bereidingstijd: 5 minuten. Kooktijd: 15 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Receptuur & foto's: Jan Ras/Gallo-CP/HH