Placeholder

Recept voor Thaise viskoekjes met frisse koriandersalade

Hartige tonijnkoekjes als voorgerecht of als borrelhapje.

Hartige tonijnkoekjes als voorgerecht of als borrelhapje.

Voorgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 3 blikjes tonijn in olijfolie (à ca. 150 g met MSC-keurmerk), uitgelekt
  • 1 ei
  • 3 el bloem, plus extra om te bestuiven
  • geraspte schil en sap van 1 limoen
  • 4 el grof gehakte koriander
  • 1 komkommer
  • 2 el grof gehakte verse munt
  • evt. 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en in dunne reepjes

Aan de slag!

  1. Laat de blikjes tonijn in een vergiet uitlekken, maar vang ca. 3 el van de olie op.
  2. Maak de tonijn in een kom met een vork fijn en mengsel er het ei, de bloem, het limoenraspsel en de helft van de koriander door.
  3. Voeg ook wat peper toe.
  4. Vorm van het mengsel 8 balletjes.
  5. Duw de balletjes iets platter en wentel ze door de bloem.
  6. Leg ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  7. Schil de komkommer en schaaf hem in dunne plakjes.
  8. Meng de komkommer met het limoensap, de munt, de resterende koriander en eventueel de chilipeper.
  9. Breng de salade op smaak met zout en peper.
  10. Verwarm in een ruime koekenpan de achtergehouden olie en bak de tonijnkoekjes in ca. 2 minuten per kant goudbruin.
  11. Verdeel ze over borden en leg er wat van de komkommersla bij.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Nijhof en Studio bazar.