Recept voor thaise viskoekjes met citroengras
29 maart 2013
Een lekkere snack voor vanavond bij een borreltje.
Een lekkere snack voor vanavond bij een borreltje.
Voorgerecht of snack voor vier personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 stengel citroengras
- 500 g witvisfilet (bijv. kabeljauw of koolvis), in stukken
- 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
- 2 tenen knoflook, gepeld
- 2 bosuitjes, in ringen
- 15 g koriander, fijngehakt
- 1 ei
- 3 el bloem
- bloem om te bestuiven
- chilisaus om erbij te serveren
- Extra: keukenmachine.
Aan de slag!
- Verwijder de buitenste stugge bladeren van de stengel citroengras.
- Hak het binnenste fijn.
- Pureer in een keukenmachine de vis samen met het citroengras, de gember, de knoflook, de bosui en tweederde van de koriander.
- Voeg het ei en de bloem toe en laat de machine nog kort draaien.
- Voeg zout en peper toe.
- Bestuif je handen met wat bloem en maak van het vismengsel koekjes van ca. 5 centimeter doorsnee.
- Wentel de koekjes door een beetje bloem.
- Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de viskoekjes in porties ca. 2 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Leg de viskoekjes op een schaal en strooi er de rest van de koriander over.
- Serveer met chilisaus.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.