Placeholder

Recept voor teriyaki-spiesjes met Japanse mie

Het is geen barbecue-weer meer, maar kipspiesjes kunnen altijd! Probeer eens deze kip-teriyaki met Japanse mie.

Het is geen barbecue-weer meer, maar kipspiesjes kunnen altijd! Probeer eens deze kip-teriyaki met Japanse mie.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

Voor de kip en marinade:

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 6 el teriyaki marinade (flesje)
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngeraspt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • Olie, om te bestrijken

Voor de Japanse mie:

  • 300 g soba noodles (bijv. van Saitaku) of mie
  • 1 el olie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 400 g oosterse roerbakgroenten
  • ½ el sesamolie
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • Extra: metalen spiesen

Aan de slag!

  1. Meng in een schaal de blokjes kip met de teriyaki marinade, gember en knoflook. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 30 minuten marineren.
  2. Verwarm de ovengrill voor.
  3. Rijg de blokjes kip aan spiesjes; bewaar de marinade. Bestrijk de kipspiesjes rondom met wat olie en leg ze ca. 10 cm onder de grill op een rooster boven een lekbak. Gril ze in ca. 8 minuten rondom goudbruin; keer ze regelmatig.
  4. Bereid intussen de soba of mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  5. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook 30 seconden. Voeg de groenten toe en roerbak ze ca. 4 minuten.
  6. Meng er de noedels, rest van de marinade en sesamolie door en schep alles goed om. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi spiesjes en mie met het sesamzaad.

Bereidingstijd: 25 minuten, plus 30 minuten marineren

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille.