Placeholder

Recept voor supersnelle basistomatensoep

Ben je na al dat eten van de afgelopen paar dagen toe aan iets simpels? Maak dan deze heerlijke, supersnelle tomatensoep!

Ben je na al dat eten van de afgelopen paar dagen toe aan iets simpels? Maak dan deze heerlijke, supersnelle tomatensoep!

Voor- of hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 el olie
  • 1 ui
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • Extra: staafmixer

Aan de slag!

  1. Verhit in een (soep)pan de olie.
  2. Fruit de ui.
  3. Schenk het sap uit de blikken tomaat erbij.
  4. Zet de staafmixer in de blikken en pureer de gepelde tomaten.
  5. Schenk de gezeefde tomaten in de pan en voeg 1 blik water toe.
  6. Breng aan de kook en maak de soep af door naar smaak ingrediënten toe te voegen.

     

  7. Eigenlijk kun je er alles bij gooien wat je maar lekker vindt, scheutje room, groenten, pesto, gehaktballetjes, verse kruiden, maar ter inspiratie een paar mogelijke varianten hieronder.

Op z’n Hollands:

  1. Kook 500 g boerensoepgroenten (koelvers) en 250 g rundersoepballetjes 4-5 minuten in de soep.
  2. Lekker met dikke plakken handgesneden geroosterd knipbrood.

Tomatencrèmesoep:

  1. Maak de basistomatensoep af met 125 ml slagroom.
  2. Of schep in elke kom tomatensoep een lepel crème fraîche.
  3. Lekker met fijngehakte kervel of bieslook en stokbrood.

Italiaanse tomatensoep:

  1. Roer 4 eetlepels groene pesto door de soep.
  2. Schep de soep in kommen en garneer met een beetje rucola en geraspte Parmezaanse kaas.
  3. Lekker met Italiaanse soepstengels (grissini) omwikkeld met parmaham.

Minestrone:

  1. Bak met de ui 125 g magere spekreepjes uit.
  2. Schep 400 g Italiaanse roerbakgroenten erdoor en bak nog 3 minuten.
  3. Voeg tenslotte aan de soep 1 potje witte bonen (330 g), 100 g gekookte korte pasta (bijv. schelpjes, penne of fusilli) en een handvol fijngehakte basilicum toe.
  4. Geef er sneetjes ciabatta bij.

Thaise tomatensoep:

  1. Roer 2 el Thaise rode currypasta door de gefruite ui en maak de tomatensoep af met 200 ml kokosmelk en een paar takjes koriander of (Thaise) basilicum.
  2. Serveer met een maïsbroodje.

Bereidingstijd: 15-20 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Ikea, Hans te Kloesse.