Placeholder

Recept voor stokbroodje met doperwten-kruidenomelet

Dit stokbroodje met een hartig omelet is heerlijk! Eet het als lunchgerecht of als hoofdgerecht wanneer je weinig tijd hebt om te koken.

Dit stokbroodje met een hartig omelet is heerlijk! Eet het als lunchgerecht of als hoofdgerecht wanneer je weinig tijd hebt om te koken.

Vegetarisch lunch- of hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 300 g doperwten (vers of diepvries)
  • 6 eieren
  • een handje gemengde verse kruiden (bijv. peterselie, basilicum, bieslook), fijngehakt
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 stokbrood
  • 4 el mayonaise
  • flinke hand rucola

Aan de slag!

  1. Kook de doperwten in water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar.
  2. Giet ze af en spoel ze af onder koud stromend water. Klop in een kom de eieren los met zout en peper. Meng de doperwten, kruiden en kaas erdoor.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en schenk het eimengsel erin. Bak de omelet op laag vuur met een deksel op de pan in ca. 8 minuten gaar.
  4. Snijd het stokbrood open en bestrijk de binnenkanten met de mayonaise.
  5. Snijd de omelet in langwerpige stukken en beleg er het stokbrood mee.
  6. Verdeel de rucola erover. Dek het brood af en snijd in 4 gelijke stukken.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.