Placeholder

Recept voor steenvruchtencrumble met tijm

Een heerlijk, fruitig toetje voor het hele gezin.

Een heerlijk, fruitig toetje voor het hele gezin.

Nagerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 600 g rijpe steenvruchten, bijv. pruimen, abrikozen, perziken en/of nectarines
  • 100 g suiker
  • 50 g ongezouten roomboter, in kleine vlokjes
  • 75 g bloem, gezeefd
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • Extra: ingevette ovenschaal van 750 ml, mixer met deeghaken of keukenmachine

 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Halveer de vruchten, wip de pit eruit en snijd ze in kwarten of stukjes. Verdeel het fruit over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi met 25 g suiker.
  2. Kneed met de mixer of in de keukenmachine een kruimelig deeg van de resterende 75 g suiker, de botervlokjes, de bloem en een snuf zout. Kneed er de tijm door. Strooi de kruimels over het fruit.
  3. Bak de crumble in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten goudbruin, sappig en gaar. Lekker met vanilleroomijs, lobbige slagroom of volle vanillekwark.

Bereidingstijd: 20 minuten.
Oventijd: 30 minuten.

Tip Er zijn bestaan veel verschillende tijmsoorten. Zet ook eens citroen- of sinaasappeltijm in een pot op je terras of in de volle grond.

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Nijhof, &klevering-zuid.