Placeholder

Recept voor spinaziesalade met bieten, gerookte zalm en hazelnoten

Deze salade met spinazie, rode bieten en zalm is een heel lekkere combinatie. Serveer met wat stokbrood en roomboter.

Deze salade met spinazie, rode bieten en zalm is een heel lekkere combinatie. Serveer met wat stokbrood en roomboter.

Maaltijdsalade, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 500 g gekookte bieten
  • 1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
  • 2 el witte balsamico-azijn
  • 50 g hazelnoten
  • 200 g spinazie
  • 300 g gerookte zalm, in repen (of zalmsnippers)

Aan de slag!

  1. Wrijf de velletjes van de bieten af en snijd ze in dunne partjes. Meng de bieten in een schaal met de ui en de azijn. Voeg wat zout en peper toe en laat 5-10 minuten marineren. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze uitlekken en hak ze grof.
  2. Meng vlak voor het opdienen in een schaal de spinazie met de bieten, ui en balsamicodressing. Verdeel er de gerookte zalm en hazelnoten over. Lekker met stokbrood met roomboter.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille & Kamille, Studio Bazar.