Placeholder

Recept voor spaghetti met zeefruit en gebakken knoflook

Deze spaghetti met zeevruchten geeft je het idee dat je je in het buitenland waagt. Het zoute van de ansjovis vermengd zich buitengewoon lekker met het zoete van de paprika.

Deze spaghetti met zeevruchten geeft je het idee dat je je in het buitenland waagt. Het zoute van de ansjovis vermengd zich buitengewoon lekker met het zoete van de paprika.

Hoofdgerecht voor 2 personen

Boodschappenlijstje:

  • 200 g spaghetti
  • 4 tenen knoflook, gepeld
  • 3 el olijfolie
  • 4 ansjovisfilets, uitgelekt en in stukjes
  • een mespunt chilivlokken
  • 1 rode paprika, in repen
  • 250 g zeefruit
  • 3 takjes peterselie, fijngehakt

Aan de slag!

  1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snijd intussen de tenen knoflook in dunne plakjes.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes knoflook licht bruin.
  4. Schep ze gelijk met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een stuk keukenpapier.
  5. Bak in de olie de ansjovis, de chilivlokken en de repen paprika al omscheppend 3-4 minuten.
  6. Dep het zeefruit met keukenpapier droog en meng het door het paprikamengsel.
  7. Verwarm het geheel nog ca. 2 minuten al omscheppend.
  8. Giet de spaghetti af en meng het zeefruitmengsel erdoor.
  9. Verdeel de spaghetti over diepe borden en strooi er de plakjes gebakken knoflook en peterselie over.
  10. Voeg eventueel nog zout en peper naar smaak toe. Lekker met een groene salade met rode ui.

Recept: Tal Maes. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.