Placeholder

Recept voor Spaanse vissoep met sinaasappel

Met deze heerlijke vissoep waan je jezelf aan de Spaanse costa. En de sinaasappel maakt hem lekker fris.

Met deze heerlijke vissoep waan je jezelf aan de Spaanse costa. En de sinaasappel maakt hem lekker fris.

Maaltijdsoep voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 tl (pikant) paprikapoeder
  • 1,2 liter visbouillon
  • geraspte schil en sap van 1 (biologische) sinaasappel
  • 4 kleine aardappels, geschild en in plakken
  • 200 g wortel, geschrapt en in plakjes
  • 400 g witvisfilet
  • 250 g rauwe garnalen, gepeld (diepvries)
  • evt. een handje bladpeterselie, grof gehakt

 

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  2. Roer er de tomatenpuree  en paprikapoeder door en bak kort mee.
  3. Schenk de bouillon erbij, voeg de sinaasappelrasp, aardappels en wortels toe en breng aan de kook.
  4. Zet het vuur laag en laat 15-20 minuten sudderen tot de aardappels en wortels gaar zijn.
  5. Voeg het sinaasappelsap toe en leg de vis en garnalen in de soep.
  6. Laat de soep nog ca. 5 minuten op matig vuur koken of tot de vis en garnalen gaar zijn.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Schep de soep in kommen en bestrooi eventueel met peterselie.
  9. Serveer met lekker brood.

Bereidingstijd: 25-30 minuten.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.