Placeholder

Recept voor snijboontjes met Marokkaanse dressing

Gekookte snijboontjes, we kennen het als een echte Hollandse pot. Varieer echter eens door er een Marokkaanse dressing bij te maken.

Gekookte snijboontjes, we kennen het als een echte Hollandse pot. Varieer echter eens door er een Marokkaanse dressing bij te maken.

Bijgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 500 g snijbonen
  • 1/2 citroen
  • 4 el extra vièrge olijfolie
  • 1 tl (pikante) paprikapoeder
  • 1 mespunt komijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosje verse koriander

Aan de slag!

  1. Haal de snijbonen af en snijd ze diagonaal in ruitjes van ca. 2 cm.
  2. Kook ze in wat water met zout in ca. 3 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
  3. Maak intussen de dressing.
  4. Rasp de schil van de citroen.
  5. Doe de olijfolie in een kom met het citroenrasp, het paprikapoeder en de komijn.
  6. Pers de citroen uit en klop het sap door de olie.
  7. Schil de knoflook en pers hem boven de dressing uit.
  8. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  9. Schep de dressing door de snijboontjes.
  10. Knip de koriander fijn en strooi hem over de salade.
  11. Serveer de salade met brood en blokjes feta met lamskarbonaadjes of gegrilde kipdrumsticks.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.