Placeholder

Recept voor snelle suiker-kaneelrolletjes

Deze suiker-kaneelrolletjes zijn snel gemaakt en om je vingers bij af te likken! Leuk om samen met je kinderen te maken nu het herfstvakantie is.

Deze suiker-kaneelrolletjes zijn snel gemaakt en om je vingers bij af te likken! Leuk om samen met je kinderen te maken nu het herfstvakantie is.

Recept voor circa 20 kaneelrolletjes

Boodschappenlijstje:

  • 1 blikje croissantdeeg voor 24 croissantjes
  • circa 1 theelepel kaneel
  • 5-8 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 20 gram boter
Aan de slag!
 
  1. Begin met het voorverwarmen van je oven volgens de bereidingswijze op het blikje van het croissantdeeg. 
  2. Rol het croissantdeeg uit en leg de plakjes tegen elkaar aan zodat er een rechthoek deeg ontstaat.
  3. Smeer een dun laagje boter over het croissantdeeg en strooi daarna de basterdsuiker en kaneel over de boter. 
  4. Rol het croissantdeeg daarna op.
  5. Snijd deze vervolgens in plakjes van ongeveer 1,5 cm.
  6. Je kunt ongeveer 12 rolletjes halen uit de helft van het blikje croissantdeeg. 
  7. Vet een muffinvorm in en leg de kaneelrolletjes in de vormpjes.
  8. Zet de kaneelrolletjes voor ongeveer 10 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin zijn.
Bereidingstijd: 15 min. + circa 10 min. in de oven.
 

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl