Placeholder

Recept voor smeuïge chocoladebrownies

Een brownie was nog nooit zo lekker! Mmmmmm….

Een brownie was nog nooit zo lekker! Mmmmmm….

Recept voor circa 10 personen

Boodschappenlijstje:

  • 100 gram pure chocolade
  • 275 gram melkchocolade
  • 250 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 3 eieren
  • 225 gram lichte basterdsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder

Aan de slag!

  1. Begin met het voorverwarmen van je oven op 180 graden.
  2. Vet vervolgens je ovenschaal in met een klein beetje boter en bedek de bodem van de ovenschaal met bakpapier.
  3. Laat het bakpapier aan beide kanten van de ovenschaal uitsteken, zodat je uiteindelijk de brownie makkelijk uit de vorm kunt tillen.
  4. Smelt de boter in een pannetje op een heel zacht vuurtje.
  5. Breek ondertussen de chocolade in kleine stukjes.
  6. Als de boter gesmolten is, voeg je de chocolade toe en laat je deze zachtjes smelten.
  7. Ondertussen klop je in een kom 3 eieren door elkaar totdat ze een beetje schuimig zijn geworden.
  8. Voeg daarna de basterdsuiker toe en klop nogmaals alles even door elkaar.
  9. Als de chocolade gesmolten is, haal je het pannetje van het vuur en voeg je de bloem en het bakpoeder toe, en roer dit goed door elkaar.
  10. Voeg vervolgens het chocolademengsel toe aan de opgeklopte eieren.
  11. Schep dit even goed door elkaar en zodra het gemengd is, giet je het beslag in de ovenschaal/bakvorm.
  12. Zet de brownie voor circa 40 minuten in de oven.

Bereidingstijd: 20 min. + circa 45 min. in de oven

Let op: als je de brownie uit de oven haalt, is deze nog heel zacht, bijna vloeibaar! Je moet de brownie een aantal uur laten afkoelen totdat deze helemaal stijf geworden is. Je kunt de brownies ook in de koelkast bewaren.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl