Placeholder

Recept voor smaakvolle korma met sperziebonen en ei

Smaakvol en vegetarisch, dat is wat deze korma speciaal maakt.

Smaakvol en vegetarisch, dat is wat deze korma speciaal maakt.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
-6 eieren
-600 g sperziebonen, schoongemaakt
-1 el sesamzaad
-2 el olie
2 sjalotten, in partjes
-2 el korma currypasta 

-1 blik kokosmelk (400 ml)
-8 mini-naanbroodjes (afbak)

Aan de slag:
Kook de eieren in 7 minuten hard. Kook de sperziebonen in water met zout in 5-6 minuten beetgaar. Rooster in een droge koekepan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord. Verhit in een wok de olie. Fruit de sjalot. Bak de currypasta 1 minuut mee. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Kook de curry 5 minuten zachtjes. Rooster de naanbroodjes in de broodrooster of verwarm ze volgens de aanwijzingen in de oven. Giet de eieren af, laat ze onder stromend koud water schrikken en pel ze. Voeg de eieren en de sperziebonen aan de curry toe en verwarm 2 minuten mee. Verdeel de curry over 4 kommen. Bestrooi met het sesamzaad en serveer met de mini-naanbroodjes.

Bereidingstijd: 20 minuten

Tip: Lekker met mangochutney.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, de Weldaad, Zara Home, Kitsch Kitchen.