Placeholder

Recept voor schnitzel met gorgonzolasaus

Kies eens voor een vegetarische schnitzel. Lekker met gorgonzolasaus en aardappelpartjes.

Kies eens voor een vegetarische schnitzel. Lekker met gorgonzolasaus en aardappelpartjes.

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 6 el olijfolie
  • 800 g aardappelpartjes (koelvers of diepvries)
  • 700 g broccoli, in roosjes
  • 4 vegetarische schnitzels
  • 250 g champignons, in kwarten
  • 125 g gorgonzola, in stukjes
  • 200 ml slagroom, op kamertemperatuur
  • 2 tl tijmblaadjes

Aan de slag!

  1. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie.
  2. Bak de aardappelpartjes in 8-10 min goudbruin en gaar.
  3. Kook de broccoliroosjes in 6-8 min beetgaar.
  4. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de schnitzels in 2-3 min. per kant krokant. Neem ze uit de pan en houd onder een deksel warm.
  5. Schenk de laatste 2 el olijfolie in de pan. Bak de champignons 4 min.
  6. Voeg de gorgonzola en de slagroom toe en verwarm nog 2 min. tot een gebonden saus. Breng op smaak met de tijm en zout en peper.
  7. Leg de broccoli en de schnitzels op 4 borden. Schep er de gorgonzolasaus over. Serveer met de aardappelpartjes.

Variatietip: Schnitzel met gorgonzolasaus smaakt ook lekker met pasta, neem bijvoorbeeld spaghetti, tagliatelle of penne.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.Studio Bazar, Ikea, Dille & Kamille.