Placeholder

Recept voor scheve aardbeien-sinaasappelpudding

Door de puddingvormpjes of glazen schuin te zetten tijdens het opstijven, krijg je een schuin effect als je ze weer recht zet! Het mooiste effect krijg je in grote hoge glazen of ijscoupes.

Door de puddingvormpjes of glazen schuin te zetten tijdens het opstijven, krijg je een schuin effect als je ze weer recht zet! Het mooiste effect krijg je in grote hoge glazen of ijscoupes.

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 10 blaadjes witte gelatine
  • 1,5 dl aardbeiensiroop
  • 100 g kleine aardbeitjes
  • 1,5 dl sinaasappellimonadesiroop
  • 4 glazen of glazen puddingschaaltjes (inhoud minstens 3 dl)

Aan de slag!

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Breng 3 dl water aan de kook.
  3. Knijp 5 blaadjes van de gelatine uit.
  4. Neem de pan van het vuur en los de gelatine op in de hete vloeistof.
  5. Schenk de aardbeiensiroop erin en laat het geheel tot kamertemperatuur afkoelen.
  6. Zet de glazen of vormpjes met behulp van een snijplank scheef neer en schenk het mengsel erin.
  7. Laat dit ca. 1 uur opstijven.
  8. Haal de kroontjes van de aardbeitjes, halveer ze en leg ze in het laagje aardbeienpudding.
  9. Breng nog 3 dl water aan de kook.
  10. Knijp de overgebleven 5 blaadjes gelatine uit.
  11. Neem het water van het vuur en los de gelatine erin op.
  12. Roer er de sinaasappellimonadesiroop door en laat het geheel afkoelen.
  13. Schenk het over de aardbeitjes en laat het minstens 2 uur opstijven. 
  14. Serveer de scheve puddinkjes in de glazen of schaaltjes.

Lekker met slagroom.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Desirée van Dijk.