Placeholder

Recept voor schelpjes met tuinbonenpesto en Hollandse biefstuk

Deze combinatie van pasta, tuinbonenpesto en biefstuk is heerlijk!

Deze combinatie van pasta, tuinbonenpesto en biefstuk is heerlijk!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 300 g tuinbonen (diepvries), ontdooid
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 50 g parmezaanse kaas (stukje)
  • 400 g schelpjespasta
  • 4 el olijfolie, om te bakken
  • 4 Hollandse biefstukken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 courgette, in blokjes
  • Extra: staafmixer of keukenmachine

Aan de slag!

  1. Verwijder het stugge grijze velletje van de tuinbonen zodat je de malse groene boontjes overhoudt (= dubbeldoppen).
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord.
  3. Pureer de tuinbonen met de knoflook, 1 el pijnboompitten en ca. 4 el extra vierge olijfolie tot een smeuïge pasta.
  4. Rasp 2-3 el parmezaanse kaas en meng met zout en peper naar smaak door de pesto.
  5. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  6. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie.
  7. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze in 2-3 min. per kant bruin en naar wens gaar.
  8. Laat het vlees verpakt in aluminiumfolie rusten.
  9. Verhit intussen een 2e koekenpan de resterende 2 el olijfolie.
  10. Fruit de ui 1 min.
  11. Voeg de blokjes courgette toe en bak in 3 min. knapperig gaar.
  12. Giet de pasta af en schep door de courgette.
  13. Voeg pesto met zout en peper naar smaak toe.
  14. Schep de pasta op 4 borden en leg er de biefstuk bij.
  15. Bestrooi met de rest van de pijnboompitten en schaaf er nog wat parmezaanse kaas boven.

Variatietip: Ook lekker met lamsworstjes.

Tip: De tuinbonenpesto kun je al 2-3 dagen eerder maken en onder een laagje olijfolie in de koelkast bewaren. Ideaal voor een snelle pasta op een drukke doordeweekse avond.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.