Placeholder

Recept voor satés met citroengras, knoflook en koriander

Een drukke vrijdag gehad en ben je toe aan een lekkere snack? Dan is deze saté de perfecte oplossing!

Een drukke vrijdag gehad en ben je toe aan een lekkere snack? Dan is deze saté de perfecte oplossing!

Borrelhap voor 6 personen of hoofdgerecht voor 2 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 6 stengels citroengras
  • 250 g half-om-halfgehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 1 el Thaise vissaus
  • 3 el fijngehakte koriander
  • zonnebloemolie om te bestrijken
  • 1 limoen, in partjes
  • Extra nodig: keukenmachine.

Aan de slag!

  1. Verwarm de ovengrill voor.
  2. Verwijder de stugge buitenste bladeren van de stengels citroengras.
  3. Maal in een keukenmachine het gehakt met de knoflook, rode peper, vissaus en helft van de koriander fijn.
  4. Verdeel het gehakt in 6 gelijke porties.
  5. Kneed het gehakt om de dikke delen van de stengels citroengras zodat je gehaktworstjes krijgt.
  6. Bestrijk het gehakt met olie.
  7. Gril de spiesjes vlak onder de grill in 6-8 minuten rondom bruin en gaar.
  8. Strooi er de rest van de koriander over en serveer met partjes limoen.

Idee: serveer de spiesjes als hoofdgerecht met pandanrijst en roergebakken gemengde groenten.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten.

Tekst: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Nijhof, Studio bazar.