Placeholder

Recept voor saté in een kokosjasje

Als traktatie op een feestje of gewoon tussendoor: van deze minihapjes geniet je maximaal en je kunt er lekker veel van op.

Als traktatie op een feestje of gewoon tussendoor: van deze minihapjes geniet je maximaal en je kunt er lekker veel van op.

Voor 8 stuks

Boodschappenlijstje:

  • 1 varkenshaasje (ca. 250 g)
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el olie
  • 1 tl sambal badjak
  • 1 tl mosterd
  • 1 kleine gele paprika
  • 4 el seroendeng (pinda kokosmengsel)
  • 8 houten cocktailprikkers

Aan de slag!

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  2. Leg de prikkers ca. 10 minuten in koud water.
  3. Snijd de varkenshaas in de lengte doormidden en vervolgens in 8 gelijke blokjes.
  4. Roer de ketjap, olie, sambal en mosterd door elkaar en wentel de blokjes vlees erdoor.
  5. Laat ca. 10 minuten marineren.
  6. Was de paprika, maak hem schoon en snijd hem in 8 gelijke blokjes.
  7. Rijg aan elk stokje achtereenvolgens een stukje gemarineerd vlees, een stukje paprika en weer een stukje vlees.
  8. Leg de spiesjes op een bakblik en schuif het blik ca. 10 cm onder de grill.
  9. Grill de spiesjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.
  10. Strooi de seroendeng in een diep bord en wentel de spiesjes er een voor een doorheen.
  11. Serveer de spiesjes naar keuze koud of warm.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Desirée van Dijk.