Recept voor sappige gemarineerde karbonades met gegrilde bosuitjes
22 maart 2012
Er zijn heel wat manieren om karbonade te bereiden: zo kun je ze bijvoobeeld grillen! Heerlijk met bijvoorbeeld een groene salade.
Er zijn heel wat manieren om karbonade te bereiden: zo kun je ze bijvoobeeld grillen! Heerlijk met bijvoorbeeld een groene salade.
Hoofdgerecht.
Boodschappenlijstje:
- 150 ml rode wijn
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 1 laurierblaadje
- 2 el verse tijmblaadjes
- 4 schouder- of haaskarbonades
- ca. 2 el olijfolie
- 12 bosuitjes met groen.
Extra: grillpan, aluminiumfolie.
Aan de slag!
- Meng in een kom de rode wijn met de knoflook, laurier en tijm.
- Leg de karbonades erin en laat ze minimaal 1 uur in de koelkast marineren – keer het vlees tussentijds een keer om.
- Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Verhit de grillpan.
- Neem de karbonades uit de marinade en bestrijk ze dun met olie.
- Leg de karbonades in de grillpan en gril ze in ca. 10 minuten, goudbruin en gaar – halverwege keren.
- Bestrooi met zout en peper.
- Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Snijd de onderkanten van de bosuitjes en leg de hele bosuitjes in de grillpan.
- Gril ze tot ze rondom bruine streepjes hebben.
- Serveer de bosuitje met de karbonades.
Lekker met geroosterde aardappeltjes uit de oven en een groene salade met blokjes rode biet.
Bereidingstijd: 25 minuten, plus 1 uur marineren.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v. Studio bazar, & Klevering-zuid, Nijhof, Ikea en Zara-home.