Placeholder

Recept voor sandwich met kruidige forelcrème

Sandwich met kruidige forelcrème, je kunt in dit recept de forel ook voor gerookte makreel vervangen. Lekker als lunch of bij een picknick!

Sandwich met kruidige forelcrème, je kunt in dit recept de forel ook voor gerookte makreel vervangen. Lekker als lunch of bij een picknick!

Lunchgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 250 g gerookte forelfilet
  • 3 el crème fraîche
  • 2 el mayonaise
  • 1 el dille (gedroogd)
  • 1 el peterselie
  • 10 sprieten bieslook
  • 8 sneetjes casino witbrood
  • 1/2 komkommer
  • 8 plukjes veldsla
  • 8 satéstokjes

Aan de slag!

  1. Prak met een vork de forelfilet voorzichtig fijn.
  2. Schep de crème fraîche, mayonaise, dille en peterselie erdoor en knip de bieslook erboven fijn.
  3. Schep nogmaals goed om en breng het op smaak met zout en peper.
  4. Rooster de sneetjes brood.
  5. Snijd de komkommer in dunne plakjes en beleg hier 4 sneetjes brood mee.
  6. Verdeel de forelcrème over de komkommer.
  7. Dek af met de resterende sneetjes.
  8. Snijd elke sandwich diagonaal doormidden.
  9. Leg op elke halve sandwich een pluk veldsla en steek deze vast met een satéstokje.

Tip: Besmeer de sandwiches, als je ze niet gelijk wilt opeten met wat boter, dan blijven ze knapperiger.  

Tip: Deze crème smaakt ook verrukkelijk als je hem maakt met gerookte makreel.

Recept: Mirjam Bakker- van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus.