Placeholder

Recept voor salade met tonijn en bonen

Weg met die saaie boterhammen. Eet eens een keer een salade met vis voor de lunch. Het vult goed en smaakt ook nog eens heerlijk!

Weg met die saaie boterhammen. Eet eens een keer een salade met vis voor de lunch. Het vult goed en smaakt ook nog eens heerlijk!

Lunchgerecht voor 2 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 blikje tonijn
  • 1 blik witte reuzebonen
  • 1 rode ui
  • krop sla
  • peterselie
  • Witte wijnazijn
  • Zout en peper

Aan de slag!

  1. Meng 1 blikje tonijn in olie (185 gram) met 200 gram witte reuzebonen (of kidneybonen), 1 rode ui in ringen en de blaadjes van 2 kropjes little gem sla in een kom.
  2. Strooi er fijngehakte peterselie overheen.
  3. Breng het geheel op smaak met witte-wijnazijn, zout en peper.
  4. Bereidingstijd: 5-10 minuten.

Tekst: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Visagie: Désirée van Dijk.