Placeholder

Recept voor salade met meloen en parmaham

De combinatie van zoete meloen met zoute parmaham is heerlijk! Lekker als voorgerecht met sneetjes ciabattabrood.

De combinatie van zoete meloen met zoute parmaham is heerlijk! Lekker als voorgerecht met sneetjes ciabattabrood.

Voorgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • een halve Cantaloupe meloen of Galiameloen, schil en pitten verwijderd
  • 2 rijpe avocado’s, schil en pit verwijderd
  • 100 g parmaham
  • 3 el olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • 1 tl honing
  • 75 g veldsla

Aan de slag!

  1. Snijd de meloen en avocado’s in blokjes. Snijd de parmaham in dunne reepjes.
  2. Klop in een kommetje de olijfolie met het citroensap en de honing door elkaar.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng in een schaal de veldsla met de blokjes meloen, avocado en dressing.
  5. Schep er de parmaham door. Lekker met ciabatta.

Bereidingstijd: 10-15 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes, Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.