Placeholder

Recept voor salade met gerookte zalm en feta

Niet zoveel zin om uitgebreid te koken, maar wil je wel iets lekkers eten? Dan is deze heerlijke maaltijdsalade de oplossing!

Niet zoveel zin om uitgebreid te koken, maar wil je wel iets lekkers eten? Dan is deze heerlijke maaltijdsalade de oplossing!

Maaltijdsalade, 4 personen

Boodschappenlijstje:
200 g peultjes, schoongemaakt
1 avocado
100 g gemengde sla (bijv. slamelange met waterkers van Albert Heijn)
een handje dille, grof gehakt
4-5 el vinaigrette (fles, naturel sladressing)
200 g gerookte zalm, in dunne repen
75 g fetakaas, verbrokkeld
1 meergranen stokbrood

Aan de slag!
Kook de peultjes 4-5 minuten in een pan met water en wat zout beetgaar. Giet ze af, spoel ze onder koud stromend water en laat ze uitlekken in een vergiet. Pel de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in dunne repen. Meng in een schaal de gemengde sla met de peultjes, avocado, dille en vinaigrette. Meng er voorzichtig de reepjes zalm en fetakaas door. Strooi er eventueel nog wat verse peper uit de molen over. Serveer met meergranen stokbrood.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Tip! Voor dit recept kun je ook goed gerookte zalmsnippers in plaats van plakjes zalm nemen.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Studio bazar, Bij de Dames, Hans te Kloesse