Placeholder

Recept voor saffraansoep met kikkererwten

Geen tijd om te koken? Deze soep kun je een dag van te voren maken, de smaak wordt er alleen maar beter op.

Geen tijd om te koken? Deze soep kun je een dag van te voren maken, de smaak wordt er alleen maar beter op.

Vegetarisch buffetgerecht, 8 personen

Boodschappenlijstje:

  • Een klein bosje verse koriander
  • Een klein bosje platte peterselie
  • 2 uien, in stukken
  • 350 g wortel, geschrapt en in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 liter warme groentebouillon
  • Een klein plukje saffraandraadjes
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • 2 el maïzena
  • 2 blikken kikkererwten (à 400 g)
  • 2 citroenen, in partjes voor erbij
  • Extra: keukenmachine, rechaud

Aan de slag!

  1. Houd enkele blaadjes koriander en peterselie apart voor de garnering.
  2. Hak in een keukenmachine de uien, wortel, koriander en peterselie (ook de steeltjes) fijn. Voeg het blik tomaten toe en laat de machine kort draaien.
  3. Verhit in een grote pan met dikke bodem de olijfolie. Voeg het wortelmengsel toe en bak al omscheppend 1 minuut.
  4. Schenk de bouillon erbij en meng er de saffraan, komijn, gember en paprikapoeder door. Breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep afgedekt ca. 20 minuten sudderen.
  5. Roer in een kommetje de maïzena samen met 2-3 el van de soep tot een papje. Voeg nog enkele eetlepels soep toe en roer goed tot alle klontjes zijn verdwenen.
  6. Schenk het maïzenamengsel bij de soep. Roer goed en laat nog enkele minuten zachtjes koken tot de soep licht gebonden is; roer regelmatig.
  7. Meng er de kikkererwten door en verwarm ze nog even mee. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Zet de soep op een rechaud op tafel. Strooi op het laatst de achtergehouden koriander en peterselie over de soep en serveer met partjes citroen.

Bereidingstijd: 35 minuten.

Planning Je kunt de soep goed een dag van tevoren maken, de smaak gaat er alleen maar op vooruit. Verwarm de soep vlak voor het opdienen op een laag vuur en roer regelmatig.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, de Weldaad, Ikea.