Placeholder

Recept voor rustieke pizza met pikante chorizo

Je kinderen zullen vast gek zijn op deze kleurrijke pizza. Ook lekker (en makkelijk) voor in het weekend.

Je kinderen zullen vast gek zijn op deze kleurrijke pizza. Ook lekker (en makkelijk) voor in het weekend.

Recept is voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 zakjes vers deeg voor pizza en focaccia à 400 g
  • 1 paprika
  • 1 ui, fijngesneden
  • 300 g pikante (chorizo)worst
  • 1 bakje cherrytomaten à 250 g
  • 100 g snijbiet, gesmoord
  • 1 bol mozzarella
  • 1 tl oregano

Aan de slag:

  • Haal het deeg tijdig uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de ui en paprika 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Snijd het vel van de worstjes en het vlees in stukjes. Voeg na 2 minuten het worstvlees en de tomatensaus toe. Roer goed door. Doe een deksel op de pan en laat de saus op middelhoog vuur 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng naar wens op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Rol het deeg uit tot een ronde cirkel van 2 centimeter dikte. Verdeel de vulling in het midden van het deeg en laat 2 cm van de randen vrij. Verdeel er de cherrytomaatjes en de snijbiet over. Bestrijk de deegrandjes met olie. Leg de pizza’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in 12 minuten krokant.
  • Haal de pizza’s voorzichtig uit de oven en garneer met de stukjes mozzarella en strooi er de oregano over. Snijd met een pizzaroller of scherp mes in stukken en serveer direct.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur & foodstyling: Jessica Lek. Met dank aan: Dille & Kamille, Zara Home.