Placeholder

Recept voor röstikoekjes met courgette

Zelfgemaakt en lekker knapperig, kinderen zijn er vaak dol op en het is een goede manier om wat groenten in het menu te verwerken.

Zelfgemaakt en lekker knapperig, kinderen zijn er vaak dol op en het is een goede manier om wat groenten in het menu te verwerken.

Voor- of bijgerecht voor vier personen.

Boodschappenlijstje:

  • 350 g aardappels, geschild
  • 1 kleine dunne courgette (ca. 150 g)
  • 1 groot ei
  • olijfolie om te bakken

Voor de kruidenkwark:

  • 6 el volle kwark
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 4 el fijngehakte gemengde verse kruiden (bijv. koriander, dille, basilicum)

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 100ºC.
  2. Meng voor de kruidenkwark alle ingrediënten en zet tot gebruik in de koelkast.
  3. Rasp de aardappels en courgette met een grove rasp (dit gaat gemakkelijk in een keukenmachine).
  4. Meng de aardappels en courgette met het ei.
  5. Voeg wat zout en peper toe.
  6. Verhit wat olie in een ruime anti-aanbakpan en schep er 2 kleine bergjes van het aardappelmengsel (6-8 cm doorsnee) in.
  7. Druk de bergjes met een spatel goed plat.
  8. Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin en knapperig.
  9. Houd de koekjes warm in de oven terwijl je de andere koekjes bakt. Verdeel de koekjes over borden en serveer met de kruidenkwark.

 

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.