Placeholder

Recept voor roombroodjes met aardbeien

Van deze broodjes loopt het water je in de mond! De sinaasappelroom kun je al een dag van tevoren maken. Vlak voor het ontbijt hoef je de witte bolletjes dan alleen nog maar even te vullen.

Van deze broodjes loopt het water je in de mond! De sinaasappelroom kun je al een dag van tevoren maken. Vlak voor het ontbijt hoef je de witte bolletjes dan alleen nog maar even te vullen.

Ontbijtgerecht, vier tot zes broodjes.

Boodschappenlijstje:

  • 3 eidooiers
  • 75 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1,5 el bloem
  • geraspte schil van 1 sinaasappel (alleen het oranje)
  • ½ tl kaneel
  • 250 ml melk
  • 250 g aardbeien
  • 4-6 zachte witte bolletjes
  • poedersuiker om te bestrooien
  • Extra nodig: (eventueel) spuitzak met kartelmond.

Aan de slag!

  1. Klop in een kom met een mixer de eidooiers met de suiker en vanillesuiker bleekgeel en romig. Meng er de bloem, het sinaasappelrasp en kaneel door.
  2. Verwarm de melk in een pannetje tot aan het kookpunt. Schenk de hete melk onder voortdurend roeren in een straaltje bij het eimengsel.
  3. Schenk alles terug in de pan en breng al roerend aan de kook. Laat de room 2 minuten koken tot hij dik is.
  4. Laat afkoelen en roer af en toe om velvorming te voorkomen. Zet de room tot gebruik in de koelkast.
  5. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes.
  6. Snijd de bolletjes bovenop (op het kapje) diep in, maar niet helemaal door. Duw de broodjes open en leg in elk broodje enkele plakjes aardbei.
  7. Schep de room eventueel in een spuitzak en spuit de room op de aardbeien in de broodjes of schep de room er gewoon met een lepel op.
  8. Leg de rest van de aardbeien om de broodjes heen en bestrooi het geheel met poedersuiker.
     
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.