Culinair

Recept voor romige zalmschotel met paprika

Heerlijk, zo’n visschotel. Deze romige zalmschotel met paprika is extra lekker met aardappelen en broccoli erbij.

Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 20-25 minuten

Ingrediënten:

  • 600 g zalmfilet
  • 1 rode paprika, in ringen
  • 1 grote beker crème fraîche (200 ml)
  • 1 el mosterd
  • 1 teen knoflook
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 2 el basilicum, fijngehakt
  • Extra: ingevette ovenschaal

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Leg de zalmfilet in de ovenschaal. Leg de paprikaringen op de zalmfilet.
  3. Roer de crème fraîche los met de mosterd. Pers de knoflook boven de room. Voeg de kaas en de basilicum toe en meng. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Strijk de basilicumroom over de zalmfilet.
  5. Bak de zalmschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.

Tip: Lekker met gebakken of gekookte aardappelen en broccoli.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne  Jimmink. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.

Reageer op dit artikel

Arlette van wezemael

De zalmschotel was zeer lekker. Maar 15min was voldoende om te bakken. Anders is de zalm te droog. En ik heb het met bloemkool gedaan.

Beantwoorden
WULLEMAN N oël

zeer lekker. Reeds meerdere malen klaargemaakt.
Zoek nog een aardappelrecept (in de oven) om bij de zalm te serveren.

Beantwoorden
Jac van Meel

Allereerst zou ik de schotel even invetten zodat de zalmmoten niet vast gaan zitten.
Dan zou ik de zalm wat verrijken met citroensap, dille, zout en peper.
Je kunt de zalm niet meer “besmeren” met saus, wel napperen. Dat heb je ook gedaan!
Belegen kaas geeft een zweetvoeten-geur en -smaak. Pak maar kleine stukjes mozzarella.

Beantwoorden
Diana

Kan je dit van te voren maken ?

Beantwoorden
Lemmdotje

Recepten

Beantwoorden