Placeholder

Recept voor romige peultjes voor bij gebakken vis of gegrilde kip

Met deze heerlijke peultjes is jouw avondeten sowieso geslaagd!

Met deze heerlijke peultjes is jouw avondeten sowieso geslaagd!

Bijgerecht voor 4 personen

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 75 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 el fijngehakte dille
  • 1 teen knoflook, geperst
  • een halve biologische citroen, schoongeboend
  •  450 g peultjes, schoongemaakt

Extra: fijne rasp, vershoudfolie

Aan de slag!

  1. Meng in een kommetje de boter met de dille en knoflook.
  2. Rasp boven de boter met een fijne rasp de schil van de citroen (alleen het geel) en schep de boter nogmaals door.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de boter op een stuk vershoudfolie en vorm er een rolletje van.
  5. Laat de boter in de koelkast opstijven.
  6. Kook de peultjes in een pan met ruim water en wat zout in ca. 4 minuten beetgaar.
  7. Giet ze af en laat uitlekken in een vergiet.
  8. Doe ze in een schaal.
  9. Snijd van de boterrol dunne plakjes en leg ze op de warme peultjes.
  10. Serveer direct.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten, plus opstijven.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Bij de dames, Nijhof, Studio bazar.